آنچه باید درباره کروم بوک بدانیم ! صفر تا 100 کروم بوک

تاریخ انتشار : 01 دی 1403 تعداد بازدید ها : 84 نویسنده : دسته بندی :

همان‌طور که از نامش پیداست کروم ‌بوک یک لپ‌ تاپ پیشرفته است که با سیستم‌عامل Chrome کار می‌کند و تفاوت هایی با لپ تاپ ها و کامپیوترهای معمولی دارد. از کروم بوک بیشتر به صورت آنلاین استفاده می‌شود و به جای نصب انواع برنامه ها و نرم افزارها، برای ذخیره اطلاعات خیلی مهم به کار می رود. این لپ ‌تاپ بسیار ظریف و سبک بوده و طرفداران بسیاری نیز دارد. کروم بوک ها ابتدا یک وسیله ارزان قیمت با کارایی خوب بود. اما همین که به خاطر وزن کم، طراحی زیبا و کارایی های کم نظیرش مورد استقبال قرار گرفت، به تدریج روزبه ‌روز پیشرفته تر شد و مدل‌های مختلفی از آن با پردازشگرهای پرسرعت و نمایشگرهای با رزولوشن بالا نیز تولید شد که البته قیمت بالاتری هم داشتند.

 

 چه چیزی کروم بوک را از سایر لپ تاپ ها متفاوت می‌سازد؟

 کروم بوک برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ روانه بازار شد. موتور جستجوی آن گوگل بود. اما بعدها برنامه‌ های متعددی از جمله برنامه ‌های اندروید هم بر روی آن نصب شد. اما حتی جدیدترین مدل های کروم‌ بوک هم هنوز از خدمات گوگل بهره‌مند است. البته در کنار آن Chrome OS هم بر روی این لپ ‌تاپ ها نصب شد و بیشتر کارایی های کروم بوک وابسته به این نرم‌افزار است. ‏Chrome OS باعث شده تا اغلب برنامه ها به صورت آنلاین فعال باشد و دیگر نیازی به درایو CD یا DVD در آن نیست. از این رو همچنان یکی از سبک ترین و ظریف ترین لپ تاپ هاست که با هارد درایو SSD کار می‌کند.

 

 

ویژگیهای بارز کروم بوک

 کروم بوک به دلیل قیمت مناسبی که داشت خیلی زود در بازار سیستم‌های کامپیوتری محبوب شد و افرادی که بیشتر فعالیتشان به فضای اینترنت وابسته بود، استقبال خوبی از آن داشتند. البته ارزان قیمت بودن تنها مزیت این لپ ‌تاپ‌ها نیست. برخی از بارزترین مزیت های کروم بوک را اینجا مرور می کنیم :

 

  •  عمر بالای باتری: اصولاً Chrome OS سیستم کم مصرفی است. از طرفی نبود هارد درایو چرخشی باعث شده تا عمر باتری کروم ‌بوک بالا باشد.
  • مجهز به نرم افزارهای گوگل: اگر به هر دلیلی به استفاده از نرم افزارهایی مثل Calender  یا Gmail وابسته هستید، Chrome OS امکان بهره‌مندی از آنها را برای شما فراهم کرده است.
  • سرعت بالا: مجهز بودن کروم بوک ها به هارد درایو SSD باعث شده تا سرعت این لپ تاپ ها به شکل قابل توجهی بالا و رضایت بخش باشد.
  •  سادگی مبتنی بر مرورگر: در صورتی می توانید از کروم بوک استفاده کنید که نحوه کار با مرورگرها را بلد باشید. در واقع چون همه چیز در بستر اینترنت است باید بر روی کار با مرورگر ها تسلط داشته باشید.
  • سبک و ظریف: محدود بودن سخت افزار ها باعث شده تا کروم بوک یک لپ ‌تاپ ظریف، سبک و قابل حمل باشد.

سری کروم بوک ابزار مناسبی برای بسیاری از دانش‌آموزان است، اما نه همه آنها. این لپ تاپ از نظر اقتصادی برای دانش‌آموزان به صرفه است، اما باید چند نکته را مد نظر داشت. اول اینکه حافظه چندان بالایی نداشته و امکان ذخیره عکس، فیلم و فایل های مختلف به تعداد زیاد بر روی آن وجود ندارد. دوم اینکه به منظور افزایش عمر باتری کروم بوک‌ها ورودی های زیادی ندارند. در نتیجه امکان اتصال بسیاری از ابزارهای جانبی به آن وجود نخواهد داشت. و مورد مهم بعدی اینکه کروم بوک مناسب آن دسته از دانش آموزانی است که از لپ ‌تاپ برای تحصیل و تحقیق استفاده می‌کنند نه نصب انواع بازی. این را هم فراموش نکنید که کروم بوک قابلیت نصب  بسیاری از برنامه‌های تخصصی را نداشته و ممکن است از این بابت کاربر را دچار مشکل کند.

Lenovo.com

 

کروم بوک یا لپ تاپ ؟!

همه ما برای انجام فعالیت های روزانه خود به یک سیستم کامپیوتری سبک و کاربردی نیاز داریم. اما بین کروم بوک یا لپ تاپ ؛ کدام را باید انتخاب کرد،سوال مهمی است که سخت به نظر می‌رسد. در ادامه به مقایسه این دو نوع از رایانه قابل حمل پرداخته و معایب و مزایای هر کدام را شرح خواهیم داد. تفاوت بین کروم بوک و لپ تاب چیست ؟ کروم بوک و لپ تاب به گونه ای طراحی شده اند که به راحتی قابل حمل بوده و حتی در حال حرکت و جابجایی ، میتوانیم از آن استفاده کنیم. علی‌رغم شباهت از این منظر، این دو نوع سیستم کامپیوتری یک سری تفاوت‌هایی نیز دارند. ادامه مطلب را با ما همراه باشید تا برخی از سوالات شما را پاسخ دهیم

لپ تاب در برابر کروم بوک :

 لپ تاب ها انواع ورژن های مختلف ویندوز را دارند و فضای کاری آنها شبیه به کامپیوترهای رومیزی است. کروم بوک یا لپ تاپ تقریبا از‌نظر حافظه یکسان هستند. البته چند مدل از کروم بوک مجهز به نسل جدید SSD مانند NVMe است و از سایر دستگاها کمی پرسرعت ترمی باشد. حافظه داخلی سایر دستگاه ها ، یا هارد دیسک است و یا درایو حالت جامد ( اس اس دی ) و موارد دیگری مثل درایوهای CD - DVD را در خودشان گنجانده اند و البته ورودی های مختلف برای اتصال دستگاه های دیگر نیز برای آن در نظر گرفته شده.

  • به امکانات جانبی لپ تاپ از نظر تجهیزات جانبی و خدمات سخت افزار ، خیلی بیشتر از کروم بوک ها پرداخته شده است.

 

 کروم بوک در برابر لپ تاپ :

 نام سیستم عامل کروم بوک Chrome OS است و در واقع مرورگر اصلی آن ، نرم افزار کروم می باشد. کروم بوک را میتوانیم به طور مستقیم به گوگل و وبگردی مرتبط کنیم ؛ اغلب برنامه های آن فقط در صورت اتصال به اینترنت قابل دسترسی است و حافظه داخلی محدود تری دارد.

برای اینکه اندازه دستگاه کروم بوک کوچک تر شده و حمل و نقل آن آسان تر باشد، برخی از سخت افزارها در آن حذف شده‌اند. حتی سیستم عامل آن برای کارهای سبکی مانند : پلتفرم اداری ، وبگردی و کارهای این چنینی طراحی و ساخته شده است. کروم بوک از نظر سخت افزاری و نرم افزاری بسیار سبک و خوش دست است.

 

 البته اینها خصوصیات کلی بود و ممکن است شامل همه انواع لپ تاب ها و کروم‌بوک ها نشود. برای مثال برخی از لپ تاب ها از نظر حافظه داخلی محدودیت هایی دارند و یا برخی کروم بوک ها به گونه ای طراحی شده اند که به راحتی می توان برنامه های تخصصی و کاربردی را بر روی آنها نصب کرد.  به گفته کارشناسان تنها تفاوت عمده لپ تاب و کروم بوک استفاده از Chrome OS برای کروم بوک است.

لنوو
 

 شباهت های لپ تاب و کروم بوک

این دو ابزار کاربردی یک سری شباهت‌هایی نیز دارند . هر دو وسیله از نظر عمر باتری تقریباً یکسان عمل می‌کنند. لپ تاب به لطف بزرگ بودن باتری و کروم بوک به دلیل مینیمال بودن نرم‌افزارهای Chrome OS از پس کارایی در ساعت های متمادی به خوبی بر آمده اند. هدف اصلی در طراحی کروم بوک‌ها سبک و ظریف بودن است. لپ‌تاب‌ها نیز غالبا در سایزهای مختلف طراحی می‌شوند که همگی کم وزن و سبک هستند و حتی برخی از سازندگان این روزها دست به طراحی لپ تاپ هایی با وزن و سایز کروم بوک ها زدند. کروم بوک و لپ تاپ از حیث دوام و مقاومت نیز قابل مقایسه است. لپ تاب ها به دلیل داشتن قاب و صفحه کلید مقاوم در میان نظامیان و صنعتگران، محبوبیت بسیاری دارند. کروم بوک ها نیز از بدنه و قطعات بادوام ساخته شده‌اند و از آنجایی که به دلیل وزن سبک به راحتی می توان آن را با خود حمل کرد، نسبت به مقاومت بالای آن ، حساسیت زیادی به کار برده شده است.

 

این روزها تفاوت اساسی بین لپ تاب و کروم بوک ها وجود ندارد ؛ چون برخی از سازندگان، کروم‌بوک هایی با سیستم عامل ویندوز طراحی کرده و برخی از تولید کنندگان لپ تاب، در طراحی محصولات از ظرافت و خصوصیات ظاهری کروم بوک الهام گرفتند.

کارشناسان پارت ایران
 

 مزایای کروم بوک نسبت به دستگاه های رقیب

  •  قیمت مناسب: یک کروم بوک معمولی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دلار هزینه خواهد داشت، در صورتی که یک لپ تاب حداقل ۴۰۰ دلار قیمت دارد.
  •  سرعت بالا: از آنجایی که از کروم بوک ها بیشتر برای استفاده در محل کار و موارد تخصصی استفاده می شوند، سرعت بالایی داشته و نرم‌افزارها در کمترین زمان ممکن و دستورات کاربر را اجرا می‌کنند.
  •  استفاده آسان: حتی اگر قبلا از لپ تاب و سیستم های رومیزی و یا حتی سیستم عامل os استفاده نکرده باشید باز هم کار با کروم بوک آسان است و نیاز به صرف زمان زیاد برای یادگیری ندارد.
  •  ظرافت و وزن کم: اصولاً کروم بوک ها به دلیل حذف یک ‌سری سخت افزارها مثل درایو DVD سبک تر و ظریف تر از لپ‌تاب‌ها طراحی شدند. در نتیجه قابلیت حمل آسان تری دارند. البته نباید فراموش کرد که امروزه لپ‌تاب‌هایی نیز مشابه خصوصیات ظاهری کروم بوک طراحی شده که کار را برای کاربران خود راحت تر می کند.
  •  همه چیز آنلاین است: در کروم بوک ها همه چیز آنلاین است. مثلاً برای گوش کردن به موزیک مورد علاقه تا نیازی به دانلود کردن نیست، بلکه به صورت آنلاین آن را پلی می‌کنید. از این جهت احتمال حمله ویروسی و خطراتی از این دست کمتر است.

 

 مزایای لپ‌تاب‌ها

  •  انعطاف‌پذیری: یک لپ تاب با سیستم عامل ویندوز، درایوها و ورودی های مختلف، قطعا کاربردی تر و انعطاف پذیرتر از یک کروم بوک بوده که فاقد درایو DVD است و ظرفیت حافظه کمتری دارد.
  •  نرم افزارهای پیشرفته: لپ تاب ها از نظر قابلیت نصب انواع مختلف نرم‌افزارها پیشرفته‌تر از کروم بوک ها هستند. نرم افزار های ادیت عکس و فیلم، انواع بازیها و نرم افزارهای مالی، طراحی و غیره را به راحتی می توان روی لپ تاپ نصب و از امکانات آنها بهره مند شد.
  •  سرعت پردازش بالا: اگرچه کروم‌بوک از نظر سرعت شناخته شده هستند، اما باز هم در پردازش سریع به پای لب تاب ها نمی رسند.
  •  استفاده تجاری: لپ تاب یک ابزار کاربردی در امور تجاری به حساب می آید. در واقع اغلب اوقات در محل کار برای انجام امور کامپیوتری از لپ تاپ استفاده می شود. کروم بوک ها از نظر عملکرد شبیه گوشی‌های هوشمند هستند. یعنی در برخی موارد به جای حمل کردن آنها می توان از گوشی همراه استفاده کرد.
  •  امکانات آفلاین: لپ‌تاب‌ها حتی در حالت آفلاین هم قابلیت های بیشماری دارند و بسیاری از نیازهای کاربران را برطرف می کنند. در مقابل کروم بوک ها معمولا فقط در حالت آنلاین کاربردی هستند.

 

 

درباره سیستم عامل Chrome OS شرکت گوگل :

سیستم عامل Chrome OS مرز باریک بین کروم بوک و سایر رایانه های سبک و کم حجم است. این سیستم عامل مهم ترین شاخص برای شناخت این نسل از رایانه قابل حمل است و در برخی از آنها می توانید لوگوی کروم شرکت گوگل را روی بدنه دستگاه مشاهده کنید. این رایانه سیستم عامل سبکی دارد و منابع کمی از تجهیزات سخت افزار و منبع انرژی آداپتور و باتری را مصرف می‌کند.

 

شاید اگر قرار باشد گوگل این سیستم عامل را گسترش دهد در نهایت بایک Chrome OS سنگین و کند مواجه شویم . گوگل در توسعه اندروید و مرورگر کروم موفق نبود و Google Chrome بیش از حد انتظار کاربران از منابع : رایانه ، انرژی و اینترنت مصرف می‌کند. ممکن است مرزهای شرکت توسعه فناوری گوگل در زمینه ارتقای محصولات ، محدود باشد وآینده این شرکت را دچار مخاطره نماید. گوگل در توسعه مرورگر اینترنت ( Google Chrome ) اعتماد کاربران را از دست داده است.

Guardian
 

  • اگر از هر کدام دستگاه های کروم یا تحت ویندوز استفاده می کنید نظر خود را درمورد این وسایل با ما مطرح نمائید
  • آیا در مورد خرید لوازم و قطعات کروم‌بوک سوالی دارید؟! کارشناسان پارتاکو در خدمت شما هستند.

 

پرینت مقالـه
اشتراک گذاری

اندازه متن 14

ارسال دیدگاه