اختراع باتری چه زمانی بود؟ | اختراع اولین باتری جهان توسط ایرانیان ! | تاریخچه باتری

تاریخ انتشار : 29 شهریور 1403 تعداد بازدید ها : 1 نویسنده : دسته بندی :

سلام به همراهان همیشگی پارتاکو. امروز یک موضوع بسیار جذاب و متفاوت برای شما آماده کرده ایم. آیا تابه حال با خود فکر کرده ا ید که اختراع باتری در چه زمانی بوده است؟ یکی از قابل توجه ترین اختراعات بشریت در 400 سال گذشته برق بود. ولی کاربرد علمی آن تقریبا از دهه 1800 و در ابتدا به صورت محدود در اختیار ما بوده است. برخی از کارهای عمومی که مورد توجه اکثر مردم قرار گرفت ، روشنایی خیابان های برلین در سال 1882 بود. بعد از آن روشن کردن نمایشگاه جهانی شیکاگو در سال 1893 به کمک 250000 لامپ بود. همچنین در سال 1900 پلی روی رودخانه سن در نزدیکی نمایشگاه پاریس بود.

 

اختراع باتری توسط ایرانیان برای اولین بار (باتری اشکانی)

 البته استفاده از انرژی الکتریکی می تواند به سال های دور تری نیز برگردد. کارگران راه آهن بغداد در سال 1936 چیزی شبیه باتری پیدا کردند که آن را باتری ماقبل تاریخ نامیدند. قدمت این باتری به امپراتوری اشکانیان باز می گردد . یعنی چیزی حدود 2000 سال پیش! این باتری از یک کوزه سفالی تشکیل شده بود که درون آن با سرکه پر شده بود و یک میله آهنی داخل آن قرار گرفته بود. باتری اشکانی میزان برقی حدود 1.1 تا 2 ولت تولید می کرد. تصویر باتری گفته شده در زیر نمایش داده شده است. اکثر دانشمندان ، این باتری را به عنوان یک منبع انرژی نپذیرفتند. آن ها معتقد بودند که از این دستگاه برای آبکاری طلا یا نقره کاربرد داشته است. شواهد باستانی نشان می دهد که بابلی ها اولین کسانی بودند که با استفاده از الکترولیت تولید شده از سرکه برای جلا دادن به جواهرات خود استفاده می کردند. شواهد نشان می دهد که باتری اشکانی کشف شده در بغداد(حدود 250 سال قبل) برای آبکاری نقره کاربرد داشته است.

 

 

 

 

تصور بر این بود که از این باتری بیشتر برای آبکاری فلزات استفاده می شود. این باتری در روستایی نزدیک حومه بغداد کشف شد. مایع درون باتری که به عنوان الکترولیت در آن استفاده می شد ، بر طبق گفته مورخان سرکه یا شراب بوده است.

پاناسونیک

 

باتری های اولیه:

آلساندرو ولتا ( Alessandro Volta ) (1745- 1827) در سال 1800 کشف کرد که برخی از مایعات هنگام استفاده به عنوان هادی ، جریان برق تولید می کنند. این کشف منجر به اختراع اولین سلول ولتایی شد که امروزه به باتری معروف شده است. او همچنین آموخت که هرچه تعداد سلول های ولتایی بیشتر باشد ، ولتاژ افزایش می یابد. فرانسه اولین کشوری بود که اختراعات ولتا را به رسمیت شناخت. این در زمانی بود که این کشور به اوج پیشرفت های علمی رسیده بود. علت پیشرفت فرانسه در علم این بود که از ایده های نو با آغوش باز استقبال می کردند.

 

 

اختراع باتری های قابل شارژ

در سال 1836 جان اف دنیل (John F. Daniell ) شیمی دان انگلیسی ، نوعی باتری بهبود یافته تولید کرد که می توانست زمان بیشتری انرژی الکتریکی را در خود ذخیره نماید. در سال 1859 Gaston Planté پزشک فرانسوی توانست اولین باتری قابل شارژ مبتنی بر اسید سرب را اختراع کند. تا قبل از آن کلیه باتری ها یک بار مصرف بودند. در سال 1899 اولین باتری های نیکل کادمیوم قابل شارژ تولید شدند. هزینه بالای این باتری ، استفاده از آن را محدود می کرد. در سالهای طولانی ، این باتری ها به عنوان باتری های قابل شارژ برای دستگاه های الکتریکی قابل حمل مورد استفاده بود. امروزه معمولا باتری های لیتیوم یون بیشترین استفاده را برای وسیله های الکترونیکی دارند. این باتری ها برای اولین بار توسط شرکت سونی در سال 1991 استفاده شد. از باتری لیتیوم یون علاوه بر تأمین انرژی تلفن های همراه ، لپ تاپ ها ، دوربین های دیجیتال ، ابزارهای برقی و تجهیزات پزشکی ، از یون لیتیوم برای وسایل نقلیه الکتریکی و ماهواره ها نیز استفاده می شود. باتری مزایای زیادی دارد ، از جمله می توان به انرژی خاص بالا ، شارژ ساده ، تعمیر و نگهداری کم و بی خطر بودن محیط زیست اشاره کرد. باتری لپ تاپ یک نمونه از انواع باتری های لیتیوم یونی است.

 

 

به نظر می رسد بازگشت به عقب باورنکردنی است ، اما سلول های اسید سرب اولین باتری های قابل شارژ تا کنون بودند. اما این پایان معجزه نیست. باتری های اسید سرب ما هنوز از همان شیمی اولیه Gaston Planté که در سال 1859 اختراع شده استفاده می کنند و مانند همیشه محبوب هستند.

Ups Battery Center

 

ایجاد الکتریسیته از طریق مغناطیس

تولید برق از طریق مغناطیس کمی دیرتر انجام شد. در سال 1820 دانشمندان در یافتند که سیم های فلزی دارای جریان الکتریکی ، گاهی اوقات به یکدیگر جذب شده و بعضی وقت ها یکدیگر را دفع می کنند. در سال 1831 فردی به نام مایکل فارادی نشان داد که چگونه یک دیسک مسی می تواند در یک میدان مغناطیسی قبلی ، جریان برق مداوم را تولید کند. این امر منجر به تولید موتورها و ژنراتورهای الکتریکی شد. اندکی بعد ترانسفورماتورهایی تولید شدند که جریان متناوب AC را به جریان دلخواه تبدیل می کنند. در سال 1833 فارادی علم الکترومغناطیس را پایه گذاری نمود . قانون فارادی نیز توسط این دانشمند نوشته شده است.این علم در تولید ژنراتورهای الکتریکی به کار رفته است. هنگامی که رابطه ی مغناطیس با الکترونیک شناخته شد ، ژينراتورهای بزرگی تولید شد که یک جریان ثابت برق را تولید می کردند.

 

 

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله کوتاه ، به شما گفتیم که اختراع باتری چه زمانی بوده است. همچنین فهمیدیم که باتری های اولیه را ایرانیان اختراع کردند که به باتری اشکانی مشهور شد که سابقه آن به زمان اشکانیان چیزی حدود 2000 سال پیبش بر می گردد. تولید باتری های قابل شارژ چیزی حدود 200 سال پیش انجام شد. در سال 1820 دانشمندان دریافتند که چگونه با ترکیب انرژی مغناطیس و انرژی الکتریکی ، جریان برق مداوم تولید کنند. تولید موتورهای الکتریکی به کمک علم الکترو مغناطیس انجام شد. پارتاکو برای شما مقاله ای در مورد 5 کاربرد باتری در زندگی روزمره مردم آماده کرده که در صورت تمایل می توانید از آن دیدن کنید. پیروز و سربلند باشید.

پرینت مقالـه
اشتراک گذاری

اندازه متن 14

ارسال دیدگاه