روش های مختلف تست بنچمارک و انواع آن

مقایسه انواع بنچمارک ها

همانطور که در مقاله معرفی بنچمارک توضیح دادم این فناوری به کمک ما خواهد آمد تا بتوانیم در دنیای پر زرق و برق تجهیزات و قطعات الکترونیکی برای انتخاب دقیق تر بکوشیم و با توجه به معیار ها و پتانسیل های مختلف قطعات ، بهترین مجموعه از آنها را انتخاب کنیم. اما در اینجا روش های مختلف تست بنچمارک را معرفی خواهم کرد همچنین به بررسی چرایی و چگونگی هر یک از انها می پردازیم .

انواع بنچمارک ها به سه دسته کلی تقسیم می شوند

بنچمارک مصنوعی

 انواع بنچمارک روابط بهینه ای که در بین بعضی از قطعه های یک سیستم وجود دارد را نادیده میگیرد. کمی تخصصی تر بخوام توضیح بدم معنی این موضوع در آزمایش پردازنده های رتبه اولی اینتل که به رم های دارای باس بالاتر  میل و علاقه‌ی زیادی نشان نمیدهند مشخص می شود. چون محصولات AMD به سرعت باس بالاتر تمایل دارند و به آنها علاقه خوبی نشان می دهند و با Ram های سریع تر امتیاز بیشتری به دست می آورند . این یعنی قدرت یک رم در کنار دوپردازنده متفاوت فرق دارد. این تفاوت intel  و AMD یعنی استفاده cpu از منابع بیشتر رم در پردازنده AMD که در حقیقت باعث بازدهی بیشتر رم در پردازنده AMD میشه در بنچمارک مصنوعی مشخص نیست.


روش های مختلف تست بنچمارک : آزمایش های واقعی که توسط کارشناسان انجام می شود

این بنچمارک ها را کارشناسان و متخصصان حوزه نرم افزار و سخت افزار  و با توجه به کاربرد های واقعی طراحی کرده اند  پس در نتیجه به چیزی که در دنیای حقیقی به آن میرسیم و بعبارتی به تجربه بعد از خرید نزدیک تر است. اگر کمی کارآمدتر صحبت کنیم ؛ مثلاً گرفتن بنچمارک با یک نرم افزار فشرده سازی فایل یا ویدیو با کیفیت 4K ، رندر کردن با یک نرم افزار گرافیکی مثل 3ds max  و حتی باز کردن فایل با نرم افزارهایی مثل فتوشاپ آفیس ( ورد و اکسل )  از انواع روش های تست واقعی هستند.


نقاط قوت : آزمایش های واقعی برای کاربردهای مشخص ، بهترین پارامتر تصمیم گیری هستند. مثلاً کسی که سیستمی برای استفاده دائم از نرم افزار فتوشاپ لازم دارد، با توجه به سرعت عمل پردازنده های مختلف سریع تر به بهترین انتخاب می رسد.

روش های مختلف تست بنچمارک : آزمون ها و بررسی های ترکیبی

در مجموعه هایی مثل انواع بنچمارک 3DMark و PCMark چند مرحله متعدد برای ارزیابی امور مختلف پردازشی صورت می‌گیرد. کارشناسان در معرض انواع شرایط مانند رندر کردن فایل سه بعدی ، پردازش و محاسبه اطلاعات ، انتقال فایل به حافظه خواندنی و موقت رم و موارد محاسباتی دیگر که هر کدام توان بخشی از سخت افزار را آزمایش می کند ، شرایط سنجی می کنند . در نتیجه این آزمایشات علاوه بر دادن یک امتیاز کلی به سیستم  ، برای قسمت‌های جزئی تر هم امتیاز جداگانه ای در نظر گرفته میشود . اما در حقیقت امتیاز زیر مجموعه ها هم تا حدی اثربخش از قطعات دیگر سخت افزار است. پس مطالب نقد و بررسی وب سایت های تخصصی برای مقایسه قطعات از اینگونه بنچ مارک ها برخوردار هستند آنها سخت افزار تست را تا جایی که ممکن است ثابت و یکسان در نظر می گیرند تا درصد خطا را کاهش دهند.


یک نمونه از مقایسه با بنچمارک

روش های مختلف تست انواع بنچمارک میتواند سرنوشت امتیاز یک قطعه را مشخص کند. فرض کنید ما پنج لپ تاپ مشابه داریم که 5 کارت حافظه مختلف دارند اما باقی قطعات عینا مثل هم هستند. اینجا قصد دارید بازدهی رم ها را باهم مقایسه کنید . یک نمونه از آزمون بنچمارک اینکه که شرایطی رو به وجود میاریم  که همه چیز یکی باشه به جز یک قطعه ( مثلا رم لپ تاپ ) عین شرایط الان که در این آزمایش قصد مقایسه توان این 5 نمونه از رم با یکدیگر را داریم. در مرحله بعد یه بازی روی هر 5 سیستم اجرا می کنیم تا تفاوت ها رو ببینیم و سریع و روان بودن قطعه مدنظر رو بررسی کنیم و بگیم که کدوم رم از همه بهتره و رتبه بندی کنیم . درنهایت بر اساس معیار ها به هرکدوم از رم ها نمره میدیم البته از یک تا پنج .

سخن پایانی

به طور کلی بسیاری از انواع بنچمارک ها قابل اعتماد نیستند . مثلاً بعضی از شرکتهای سازنده می توانند آنرا را دور بزنند و نمره بالایی در اینگونه سعی و خطاها کسب کنند. نهایتا آنها را ملاک و معیاری برای سنجش و مقایسه گوشی و لپ تاپ قرار ندهید . زیرا کارکرد اینگونه دستگاه ها حاصل یک فرایند جمعی است و نتیجه با توجه به قدرت هربخش متفاوت خواهد بود. خوب حالا حتما از خودتان می پرسید پس مزیت بنچمارک ها چیست؟ باید به عرضتان برسانم که برای رتبه‌بندی در رنکینگ قطعات یا دستگاه ها مفید است . البته تست های واقعی مانند رندگیری و نتیج آنها قابل اعتملد تر هستند . نهایتا اگر کار خاصی با گوشی یا لپ تاپ خودتون انجام نمیدید و استفاده شما در حد فیلم دیدن یا جستجو در اینترنته  خیلی نیاز به بنچمارک ندارید. مگر اینکه بخواین مثلا گوشی با بهترین دوربین را نتخاب کنید.