باطری های داخلی شکل های متفاوتی دارند. تفاوت باتری های بیرونی و داخلی امروزه برای خیلی از شما سوال شده است که در این مقاله بیشتر راجب اون می خوانیم. باطری های لپ تاپ از دو قسمت سلول و برد تشکیل شده اند. سلول کار ذخیره سازی را انجام می دهد. برد هم کار برقراری ارتباط با مادربرد را انجام می دهد. باطری های داخلی از نظر ظاهری دو شباهت دارند. این شباهت در کانکتور و جاهای پیچ است.
اگر راجب باتری خارجی چیزی نمی دانید مقاله باتری لپ تاپ بیرونی مارا بخوانید.
باتری های داخلی (Internal)
باطری های داخلی یا جدا نشدنی از لپ تاپ ، بیشتر برای این طراحی می شوند که سیستم کمتر آسیب ببینند. رطوبت و ضربه خوردن باعث عمر کمتری می شود که این در باتری خارجی یا بیرونی بیشتر اتفاق می افتد. اصلی ترین فرق این دو این است که نمی توان باتری داخلی را از لپ تاپ جدا کرد و باطری خارجی به راحتی جدا می شود.

البته باید بدونید که با نرم افزار های متفاوتی می توان به راحتی قطعه داخلی را مدیریت کرد. باتری های داخلی نسبت به باطری های خارجی حجم و وزن کمتری دارند و اکثر این ها دارای نرم افزار مدیریت انرژی هستند.
معایب باتری داخلی
باتری های داخلی برای تعویض تعمیرکاران را بسیار اذیت می کنند و احتیاج دارند که لپ تاپ باز شود. اگر برای تعویض، باتری های خود را به تعمیرگاه قابل اعتمادی نبرید می توانند به راحتی سر شما کلاه بگذارند و باتری های کیفیت خوب را به عنوان اصلی به شما دهند. برای اطمینان از تعمیرگاه مورد نظر خودتون به سابقه کاری اون مجموعه توجه کنید که در این زمینه می توانید به تعمیرگاه تخصصی لپ تاپ پارتاکو اعتماد کنید. مهم ترین عیب این دستگاه فقط خارج نشدن باطری است که این باعث شده برخی از باتری های خارجی طرفداران بیشتری داشته باشد.

چه بخواهید چه نخواهید مجبور هستید همه جا باتری لپ تاپ خودتون رو دنبال کنید. البته فعلا سازندگان این قطعه می گویند که باطری های داخلی حجم و وزن کمتری دارند. دیگر معایب این باتری این است که حدودا نزدیک 3 تا 5 سال عمر می کند و بعد از آن باید باتری را تعویض کنید. این بیشتر به دلیل همیشه متصل بودن آنها به لپتاپ می باشد.
مزایا باتری داخلی
این قطعه مزایای زیادی دارد. برای ساخت لپ تاپ های جدید از باتری های داخلی استفاده می شود زیرا این باطری فضای کمتری می گیرد و باعث می شود لپ تاپ نازک تر شود. این روزها هر چه لپ تاپ کارایی بیشتری داشته باشد و نازک تر باشد طرفداران بیشتری دارد . برای همین شرکت هایی مثل ایسوس، لنوو به دنبال این هستند که لپ تاپ های باریک تری با باطری داخلی تولید کنند.

بعضی از باطری های داخلی دارای نرم افزار مدیریت انرژی هستند مثل نرم افزار Energy Manager در لپ تاپ لنوو که این نرم افزار قابلیت های زیادی در رابطه با باتری به شما می دهد. حتی شما می توانید به راحتی باتری خود را از مدار خارج کنید و یا میزان پر و خالی شدن آن را مدیریت کنید.
تفاوت داخلی و بیرونی
این دو از نظر ظاهری با بیرونی تفاوت هایی دارند که در بالا به آن اشاره کردیم. باتری های داخلی از نظر کانکتور با خارجی ها متفاوت هستند همانطور که در عکس پایین مشاهده می کنید. لازم است بدانید که باتری های داخلی بر روی خود جای پیچ دارند اما خارجی ها جای پیچ ندارند. نکته دیگری که می توانیم به آن اشاره کنیم این است که ما دو مدل باطری داخلی داریم. یک مدل لیتیوم یونی که بیشتر به صورت لوله ای هستند و یک مدل لیتیوم پلیمر که بیشتر به صورت کتابی هستند.

برای نگه داری بیشتر چه کنیم؟
برای نگه داری بهتر از باتری نباید بگذارید که کاملا تخلیه شود. اگر باتری شما به 20% رسید آن را شارژ کنید تا کاملا خالی نشود. این کار باعث می شود که جریان الکتریسیته همچنان در سلول ها وجود داشته باشد. بهتر است که نرم افزار مدیریت انرژی را داشته باشید و گهگاهی آن را چک کنید چون اگر باتری شما آسیب ببیند و حجم خرابی آن زیاد شود امکان دارد که به دیگر قطعات لپ تاپ شما مخصوصا مدار شارژ و مجموعه قطعات آن نیز آسیب برساند. اگر دستگاه شما بسیار داغ کرد یک تایم کوتاه از اون استفاده نکنید تا خنک شود یا از کول پد ( خنک کننده ) لپ تاپ استفاده کنید. در ویدیو زیر می توانید تعویض باتری داخلی و مشاهده کنید.
شرکت لنوو در رابطه با باتری داخلی می گوید که به علت داخلی بودن و نزدیک بودن به دیگر قطعات گرم تر است و با رطوبت و ضربه دیدن آسیبی نمی بیند. اما امکان دارد که سیستم شما بیش از حد داغ کند.
برای خرید تمامی محصولات اسم برده شده در این مقاله می توانید به پارتاکو اعتماد کنید . تعمیر و تعویض قطعات لپ تاپ خودتون رو به ما بسپارید.